KoopStart

KOOPSTART IN HET KORT

• Je krijgt korting en betaalt bij aankoop minder dan de daadwerkelijk getaxeerde waarde van het appartement (uitgestelde betaling).
• Jouw hypotheek en maandlasten zijn lager doordat je een minder hoog bedrag hoeft te financieren.
• Je wordt eigenaar van het appartement en de hypotheekrente is aftrekbaar.
• De woning is te financieren met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Voorbeelden van banken die werken met Koopstart zijn: Rabobank, ABN AMRO, Florius, Delta Lloyd, ASR, Allianz, Argenta, NIBC en Lloyds Bank.
• Je kunt het appartement later vrij op de markt verkopen of tussentijds afrekenen.
• De winst uit de waardestijging of het verlies bij waardedaling wordt gedeeld.

KOOPSTART IN DUET

De helft van de appartementen wordt verkocht met KoopStart. Om in aanmerking te komen voor één van de 21 KoopStart appartementen in DUET, moet je voldoen aan de gestelde maximale inkomensgrens. Voor een eenpersoonshuishouden geldt een maximaal bruto jaarinkomen van € 62.500,-. Voor een gezamenlijk bruto jaarinkomen geldt een maximum van € 65.500,-.

Om achteraf teleurstellingen te voorkomen omdat je wellicht toch net te veel verdient, hebben wij het volgende van je nodig:
• Inkomensverklaring (voorheen IB60-verklaring) (op te vragen bij de Belastingdienst via deze link)
• Werkgeversverklaring (de afdeling personeelszaken van jouw werkgever)
• Recente salarisstrook of jaaropgave
NB: Als het appartement gezamenlijk wordt gekocht, moeten jullie beiden bovenstaande stukken aanleveren.

Met KoopStart koop je een appartement voor een lagere prijs dan de marktwaarde (op basis van erfpacht). De verkoper verleent je namelijk een zogeheten 'koperskorting'. Zo wordt het KoopStart-appartement in DUET betaalbaarder. De koperskorting betaal je terug bij doorverkoop of kun je na verloop van tijd zelf afkopen.

HOE WERKT KOOPSTART?

Bij aankoop van de woning betaal je een vooraf vastgesteld percentage minder dan de getaxeerde marktwaarde, afhankelijk van het bouwnummer. Daarna is het appartement van jou en kun je het naar eigen smaak inrichten. Wil je het appartement na een tijdje verkopen? Dat kan gewoon. Als je een koper hebt gevonden, betaal je de korting die je minder hebt betaald, plus een deel van de winst aan ons terug. Tenminste, als jouw appartement in waarde is gestegen. Is jouw appartement minder waard geworden, dan delen wij mee in het verlies. Je betaalt ons de korting die je minder hebt betaald, minus een deel van het verlies.

Vraag naar de mogelijkheden voor Koopstart in DUET en kijk voor meer informatie op www.opmaat.nl.